Bila Siput Sedut Berkata²...

Tuesday, October 18, 2005

Aku dah dapat penyakit "malas"..????
Kembali.? Ramai yang tertanya kat aku.. apa dah jadi ngan blog ini.. jawapan yg aku selalu kasi "malas nak update", "takde cerita/idea nak tulis menda kat sini".. tapi sebenarnya banyak benda yang aku boleh tulis kat sini.. Hampir 2 bulan aku tak update blog ni.. otak pun dah berkarat takde idea nak tulis... nasib baik aku ni bukan jenis kaki propa.. kalau tak mesti banyak yang boleh diletakkan dalam blog ni.. erm... tu jer la yang nak tulis utk entry kali ni... Haha korang tunggu jer la lagi 2 bulan baru aku update lagi... kekkeke selamat melawat ke blog org lain

Friday, August 12, 2005

Go Monalisa!!!!

Erm.. Heheh ni la the our team of Monalisa..
Bebudak yang bertungkus lumus menyiapkan semua tugasan dari pihak BT
Tere woo bebudak ni.. nampak jer cam gampang (perkataan gampang ni pemes plak ari ni, so aku main pakai jer) hehehe...

Tapi ni cuma satu team jer ada lagi team² yang lain dan tak segempak team Monalisa ni..... Team ni yang aku paling cayang sekalii... Mane taknye, bebudak dlm team ni semua kepala sengett, tak betoi skitt.. setiap 5 saat ada aja yg tertiba gelak tak tentu pasal... kepada Sheryl tolong jangan cuba jual i kat team lain... heheh

Erm nanti aku masukkan logo team kitaorang ni plak key.. hehe logo yg agak menakutkan tapi gempakk ahaks... fuh happy nye aku ari ni.. apesal erk..??

Apa Ni.????


Ermm.. Sekian lama menyepi.. heheh kini cpot kembali jua.. last entry 4 Aug lepas tu di tujukan kepada seseorang.. dan juga menyedapkan hati yg tengah lara ini.. ahaks pandai jer.. Memang dari awal², masa nak register blog ni.. terlintas kat kepala otak ni.. "Ape aku nak letak dlm blog ni..?" nak cerita pasal diri aku.? tak mungkin.. nak letak info.? info apa yang aku taoo.. hehhehehe... So aku rasa aku main bedal jer buat blog ni

Teringin jugak nak letak artwork aku yg aku dah buat utk kontrak dengan BT (British Communication) wahh!! kontrak paling besar yang pernah aku buat.. Tapi sejak dua menjak ni PC aku ni tak boleh nak upload gambar plak.. entah la mungkin nak kena format balik kot.... Ada jugak gambar² dari Satak ( Satak ialah salah satu kawasan perkampungan orang asli di semenangjung Malaysia yg terletak di Raub, Pahang... Jgn tak tahu itu..p/s ramai jantan tastee gethoo!) Tapi nak buat cam mana... huhuh tetap tak boleh di upload juaa.. apesal erk..? anyone can help me.?

Oh yer.. dah 2 hari aku telah menyerongkan diri dari pergi kerja... nak kata aku tak bersemangat nak pergi kerja.?? tidakkk.. aku malas.. tidakk..., aku sakit..? tidakk.. heheh.. jawapanye.. erm hanya boss aku saja yang tahu... ahaks.. ( Oh Sheryl! i love u.. werrrkkks).
Tapi kenapa erk aku tak pergi kerja..?? adakah kerana malam rabu lepas aku pergi karaoke dengan Zest dan balik lewat..??? tidakkkk.... Adakah aku rindu kat seseorang, sampai tido pun lewat.?? pun tidak... Jawapanye hanya boss aku saja yang tahu...

Ok la.. dah tak mau nak merepek lagi... kalau ada benda² yang aku terlupa nak tulis.. tapi sepatutnya kena tulis, akan ku tulis kat sini

Thursday, August 04, 2005


Friends..

  • Good FRIENDS are hard to find, harder to leave, and impossible to forget.
  • ACTIONS speak louder than words.
  • The HARDEST thing to do is watch the one you love, love somebody else.
  • DON'T let the past hold you back, you're missing the good stuff.
  • LIFE'S SHORT. If you don't look around once in a while you might miss it.
  • A BEST FRIEND is like a four leaf clover, HARD TO FIND and LUCKY TO HAVE.
  • Some people make the world SPECIAL just by being in it.
  • When it HURTS to look back, and you're SCARED to look ahead, you can look beside you and your BEST FRIEND will be there.
  • TRUE FRIENDSHIP "NEVER" ENDS. Friends are FOREVER.
  • Good friends are like STARS You don't always see them, but you know they are ALWAYS THERE.
  • DON'T frown. You never know who is falling in love with your smile.
  • What do you do when the only person who can make you stop crying is the person who made you cry?
  • Nobody is perfect until you fall in love with them.
  • Everything is okay in the end. If it's not okay, then it's not the end.
  • Most people walk in and out of your life, but only FRIENDS leave footprints in your heart.
Think about it

Wednesday, August 03, 2005

Everything Happens For A Reason....

Sometimes people come into your life and you know right away that they were meant to be there... to serve some sort of purpose, teach you a lesson or help figure out who you are or who you want to become.

You never know who these people may be but when you lock eyes with them, you know at that very moment that they will affect your life in some profound way.

And sometimes things happen to you that may seem horrible, painful and unfair, but in reflection you realize that without overcoming those obstacles you would have never realized your potential, strength, willpower or heart.

Everything happens for a reason. Nothing happens by chance or by means of goodluck. Illness, injury, love, lost moments of true greatness and sheerstupidity... . all occurs to test the limits of your soul. Without these small tests, life would be liek a smmothly paved, straight, flat road to nowhere. Safe and comfortable but dull and utterly pointless.

The people you meet affect your live. The successess and downfalls that you experience can create who you are and the bad experiences can be learned from.

In fact, they are probably the most poignant and important ones.

If someone hurts you, betrays you or breaks your heart, forgive them because they have helped you learn about trust and the importance of being cautious to whom you open your heart to.

If someone loves you, love them back unconditionally, not only because they love you, but because they are teaching you to love and open your heart and eyes to little things.

Make everyday count. Appreciate every moment and take from it everything that you possibly can, for you may never be able to experience it again. Talk to people you have never talked to before, and actually listen.

Let yourself fall in love, break free and set your sights high. Hold your head up because you have every right to. Tell yourself you are a great individual and believe in yourself, for if you don't believe in yourself, no one else will believe in you.

Create your own life and then go out and live it.


Gamba kenangan dengan kengkawan lama.. Kengkawan Cosmopoint...

Tuesday, July 26, 2005

FANTASI CINTA
Artis / Kumpulan : KHAFI

Dulu kita angankan cinta sehebat kisah lagenda
Aku laksamana engkau puteri di gunung kita bersemadi
Kau aku cinta itulah kata terakhir buat diriku
Jiwa gelisah kita terpisah akan aku tebus dirimu

Chorus
Cinta kita berdua memang tiada penghalangnya
Sekukuh tembok batu pasti juga kan runtuh ku rempuh
Cinta kita berdua seluas langit tanpa hujungnya
Takkan tercari semua terletak di hati

Mereka bilang cintakan hilang sebelum kau temu yang baru
Jika tu benar tak terciptalah puisi ini untuk dirimu
Kau pejam mata fantasi cinta guna mata ketigamu
Aku pimpinmu terbang ke sana tuju istana rahsia

Chorus
Cinta kita berdua memang tiada penghalangnya
Sekukuh tembok batu pasti juga kan runtuh ku rempuh
Cinta kita berdua seluas langit tanpa hujungnya
Takkan tercari semua terletak di hati

Bridge
Hulurkan tanganmu jika kau terjatuh
Ku di sini untukmu… (ku di sini untukmu)
Kau bersedialah untuk menerima
Cinta yang takkan luntur…

Solo

Chorus
Cinta kita berdua memang tiada penghalangnya
Sekukuh tembok batu pasti juga kan runtuh ku rempuh
Cinta kita berdua seluas langit tanpa hujungnya
Takkan tercari semua terletak di hati

(ulang chorus)

Friday, July 22, 2005


10 REASONS WHY SHOULD YOU LEAVE WORK AT 5.30PM
  1. Employment letter stated that working hour finish at 5.30pm.
  2. Work is a never-ending process even you stay until next morning you will never finish it.
  3. Human are not robots even robots / machines have to rest or else it will face breakdown problems.
  4. You love your career, but your family is even more important in your life.
  5. If you failed in your life, you boss is not going to be the one who gives you a helping hand whereas your family would definitely offer help.
  6. You do not want to screw up or make your life miserable because of your job.
  7. Monthly salary = Work from 9am - 5.30pm, if 6.00pm = $0.00 + 0 Bonus + 0 Ang Pau + 0 appreciation + Bad Health + Bad Social Life + Poor Family Relationship. Equal To: Unproductive Employee + Performance Drop + Company Reputation Drops + Retrenchment Rate Increases + Resignation Rate Increases
  8. If the person who disagrees to the above formulation, we think he/she is a loser who has no life, heartless, doomed workaholic, etc. He/she deserves the 'Best Employee of The Year' award!
  9. You don't give a damn if your boss fires you.
  10. For the Chinese, remember this 'House In The East No Longer keep You, Then Just Move to The West House'. "Dong Ka Umm Ta, Ta Sai Ka!
  • Extra advice : If you need to work overtime due urgent incident or need to submit ASAP, it is ok. We should have quality & meaningful life, work is not everything but you should have a sense of responsibility in work. Be clear of what you want to do and commit. Some people like to work which we can't stop them & some work late cos' there is no other program for them. Are you one of them?
Psst: So? U still wan to stay back meh?

Thursday, July 14, 2005

Help Help Help Help Hellllllllllllppppppppp!!

Buah cempedak di luar pagar,
Ambil galah tolong jolokkan,
Saya budak baru belajar,
Kalau salah tolong jolokkan... eh salah tolong tunjukkan..


Hahahah bengong aku tak geti betul pakai blog ni.. erm sesapa yg boleh ajar tak..?
Erm yer ar... dah lama aku tak usik computer aku ni sejak YM tak leh join room..
Bosannye la haii..

Erm nway, aku ada letak pic bebudak YM masa 2nd Gathring di Cherating.. Pic lama bulan 5, tapi sekarang baru aku nak letak... hehhe jgn marah erk... aku ni lambat skit nak update benda benda cam ni...
http://siputsedut.fotopages.com


Bebudak 2nd Gathring Planet YM